De Groei en Transformatie van GPT-modellen in AI

13-10-2023

De Groei en Transformatie van GPT-modellen in AI

Sinds de lancering in 2018 heeft de GPT-serie van OpenAI de AI-wereld herhaaldelijk gerevolutioneerd. Deze modellen zijn voortdurend geëvolueerd, met verbeteringen die zowel door enthousiastelingen als door professionals worden gewaardeerd.

GPT-3.5: Een Nieuwe Era van Verantwoordelijkheid Gelanceerd in 2022, markeerde GPT-3.5 een belangrijke verschuiving met een grotere focus op ethische AI-praktijken. Het introduceerde geavanceerde machine learning technieken en zette een standaard voor verantwoordelijk en ethisch gebruik van AI, allemaal terwijl het gratis werd aangeboden aan het publiek.

GPT-4: De Toekomst van Multimodaliteit GPT-4, uitgebracht in 2023, nam de AI-wereld stormenderhand met zijn uitgebreide mogelijkheden. Het legde niet alleen de nadruk op internetconnectiviteit, maar bood ook verbeterde bestuurbaarheid, wat de interactie tussen gebruiker en machine versterkte. De immense rekenkracht die nodig was om dit model te trainen, een indrukwekkende 21 miljard petaFLOPs (Wist je dat AI-modellen tegenwoordig getraind worden met iets genaamd 'petaFLOPs'? Klinkt als een exotische dansbeweging, toch? ).

Prestaties: Een Gemengd Beeld Recente studies hebben de prestaties van GPT-3.5 en GPT-4 in de loop van de tijd onderzocht, met gemengde resultaten. GPT-3.5 vertoonde verbeteringen in bepaalde gebieden, terwijl GPT-4 tekortschoot op andere gebieden, met name in codering en wiskunde.

Conclusie De evolutie van de GPT-serie benadrukt de onvoorspelbaarheid en dynamiek van AI-ontwikkeling. Het volgen van deze modellen en het begrijpen van hun sterke en zwakke punten is essentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van AI.

Bron: Gebaseerd op informatie van het artikel "De transformatie van GPT-modellen in AI – van GPT-1 tot GPT-4" door Maria Webb, laatst bijgewerkt op 12 oktober 2023.