De nieuwste functie op een rijtje (Januari 2024)

02-01-2024
Afbeelding gegenereerd oor ChatGPT op 2-1-2024
Afbeelding gegenereerd oor ChatGPT op 2-1-2024

De Nieuwste Functies van ChatGPT: Een Overzicht van Productiviteitsverhogende Ontwikkelingen

1. GPT-4 Turbo De introductie van GPT-4 Turbo markeert een significante stap voorwaarts in de capaciteiten van ChatGPT. Deze nieuwe variant kan meer dan 300 pagina's tekst in een enkele prompt verwerken en is up-to-date met wereldkennis tot april 2023. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om complexere en langere documenten efficiënt te verwerken. Bovendien zijn de kosten voor zowel input- als outputtokens verlaagd in vergelijking met het vorige GPT-4 model, wat het toegankelijker maakt voor een breder publiek​​.

2. Assistants API De Assistants API vereenvoudigt het bouwen van assistieve AI-applicaties die specifieke doelen en modellen kunnen aanroepen. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om meer geavanceerde en doelgerichte applicaties te creëren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld commando's geven zoals "open het autoraam en zet de airco uit", die voorheen meerdere interacties met het model vereisten​​.

3. Multimodale Mogelijkheden Een belangrijke ontwikkeling is de integratie van multimodale mogelijkheden in het platform, waaronder vision, beeldcreatie (DALL-E 3), en tekst-naar-spraak (TTS). Dit betekent dat ChatGPT nu in staat is om afbeeldingen te analyseren, beelden te genereren via DALL-E 3, en gesproken woord uit tekst te creëren. Deze functies openen nieuwe wegen voor creativiteit en interactie​​.

4. GPT-4 Turbo met Visie GPT-4 Turbo kan nu ook afbeeldingen accepteren als inputs, wat het mogelijk maakt om gedetailleerde beeldanalyses uit te voeren of documenten met figuren te lezen. Deze ontwikkeling vergroot de toepasbaarheid van ChatGPT in velden zoals grafisch ontwerp, onderzoek en data-analyse​​.

5. DALL-E 3-integratie De integratie van DALL-E 3 stelt ontwikkelaars in staat om deze technologie in hun apps te gebruiken voor het genereren van beelden. Deze integratie bevat ingebouwde moderatie om misbruik te voorkomen, wat bijdraagt aan de veiligheid en ethische toepassing van AI​​.

En daar heb je het, de nieuwste snufjes van ChatGPT die ons leven gemakkelijker, productiever, en een stuk interessanter maken. Maar laten we eerlijk zijn, we wachten allemaal op de dag dat ChatGPT leert hoe het onze koffie kan maken, ons naar het werk kan teleporteren, of misschien zelfs onze huisdieren kan uitlaten. Tot die tijd zullen we ons moeten behelpen met deze verbazingwekkende, maar helaas nog steeds koffie-vrije, updates. Dus, terwijl je je volgende grote project plant met de hulp van deze geavanceerde AI, vergeet niet om zelf de koffie te zetten – voor nu, tenminste!